sajtótájékoztató

2018.06.13. 14:04

A magyar holokauszt békéscsabai és Békés megyei áldozataira emlékeznek

A magyar holokauszt békéscsabai és Békés megyei áldozatai deportálásának 74. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés programját ismertette dr. Moskovits Sándor, a Békéscsabai Zsidó Hitközség elnöke és Horváth Sándor intézményvezető szerdán, a ligeti Zsinagógában.

Busi Ottó

Többek közt elhangzott, hogy június 24-én, vasárnap 11 órakor a városháza udvarán emléktáblát avatnak. Ezen, azok a Balogh István kultúratörténész által felkutatott Békés megyei, úgynevezett zsidómentő családok nevei szerepelnek, akik zsidó származású embertársaik számára menedéket, védelmet nyújtottak a vészterhes időkben.

Horváth Sándor és dr. Moskovits Sándor ismertette a programot. /Fotó: Lehoczy Péter/

A délutáni program 15 órakor kezdődik a ligeti Zsinagógában, itt Goldmann Tamás, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke és Marti Miklós Nándor, a békéscsabai Református Egyházközösség lelkipásztora is emlékező beszédet mond. Az esemény végén előadóművészek lépnek fel, vers és ének is elhangzik, majd a a megemlékezés imával zárul, ezt Schwarcz Péter rabbihelyettes és Hendl Péter előimádkozó mondja el a megjelentek előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában