pályázat

2018.05.15. 15:19

Törökzugot, Szentpál- és Máriafalvát érintheti a járdafelújítás

Pályázatot nyújtott be a gyulai önkormányzat három utca, a Madách, Csókos és Halácsy felújítására – jelentették be az érintett körzetek képviselői, Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek és Kiss Szabolcs képviselő kedd délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

N.-L. V.

A legutóbbi testületi-ülésen megszavazott döntés nyomán beadott pályázatnak köszönhetően, pozitív elbírálás esetén, 1,1 kilométer járdaszakasz újulhat meg teljes egészében még ebben az esztendőben.

Alt Norbert elmondta, a város rendszeresen részt vesz az utak és járdák felújítását célzó Belügyminisztérium által kiírt tenderen, tavaly például 30 millió forintot nyertek el.

A képen (balról): Kónya István, Alt Norbert és Kiss Szabolcs Fotó: Tóth Ivett

Kiss Szabolcs hozzátette, indokoltnak tarja a járdák teljes felújítását, ugyanis a megterhelt utcáknak nemcsak az állapotuk rossz, de balesetveszélyesek is.

A BM-hez május 2-án juttatta el pályázatát a város – árulta el Kónya István. Hozzátette, a 36,5 millió forint bekerülési összegű, 85 százalékos támogatási intenzitású pályázatból 1,2 méter széles beton járdát alakítanának ki. A pályázat második felében a Mátyás király utcai járda is helyt kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában