Vésztő - galériával

2018.05.23. 15:01

Támogatásból és saját pénzből korszerűsítik, bővítik a Békési úti óvodát

Ünnepélyesen is átadták szerdán Vésztőn, a Békési úti Komlódi-falvi óvodában az ovisportpályát. A multifunkcionális, több sport kipróbálására alkalmas létesítményt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat összefogásából alakították ki.

Licska Balázs

Molnár Sándor, Vésztő polgármestere elmondta: a képviselő-testület döntése értelmében először a Békési úti óvodában létrejövő ovisportpályára nyújtottak be támogatási kérelmet, majd látva a létesítmény sikerét, úgy döntöttek, hogy legyen egy ugyanolyan a Központi óvodában is. Annak a kialakítása a közeljövőben kezdődik el, mivel az a pályázat is zöld utat kapott.

Örömmel vették birtokba a gyermekek az ovisportpályát.

A városvezető kiemelte: a Békési úti óvodát 30 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból korszerűsítik, az épület magastetőt is kap. Emellett a város saját forrásából további csoportszobával bővítik, illetve a szülői igényeket érzékelve mini bölcsődét alakítanak ki benne.

 

Legyen az ovisportpályában minden gyermeknek öröme – kívánta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Beszélt arról, hogy gyermekként tudta az Aranycsapat összeállítását, és Molnár Sándorhoz hasonlóan reményét fejezte ki, hogy egyre több gyermek sportol majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában