soron kívüli testületi ülés

2018.05.09. 18:19

Szabó László lehet az Andrássy Gyula gimnázium új igazgatója

Két, a tankerületi központ által fenntartott, működtett intézmény vezetésére benyújtott pályázatokat véleményezte szerdán a városháza Mokos termében tartott ülésén a városi közgyűlés.

Az Andrássy Gyula gimnázium irányítására két pályázat érkezett: az egyik Szabó Lászlótól, aki jelenleg a középiskola történelem szakos pedagógusa, a másik pedig egy külsőstől, aki viszont szerdán visszavonta a beadott pályázatát, és erről értesítette is a tankerületi központot. Szabó László kinevezését a nevelőtestület 98, az alkalmazotti közösség 97 százaléka támogatta.

Bíró Csaba, a szakbizottság elnöke (Fidesz-KDNP) azt mondta: Szabó László személye megfelelő lehet a gimnázium irányítására, a garancia arra, hogy a színvonal továbbra is kiemelkedő legyen. Kiss Tibor alpolgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: kollégái között is elismerést váltott ki Szabó László, akivel többek között az ’56-os emlékév kapcsán együtt dolgoztak.

Az országos rangsorban előkelő helyen található a gimnáziumok között az Andrássy Gyula gimnázium, Békés megyében a legjobbnak számít, ezért is lényeges, hogy az irányítása megfelelő kézben legyen – hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester. Takács Péter (LMP) kezdeményezésére a közgyűlés köszönetet mondott az eddigi igazgató, Komáromi István munkásságáért.

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetésére egy pályázat futott be, a jelenlegi igazgatótól, Tirjákné Prisztavok Ágnestől. Bíró Csaba (Fidesz-KDNP), a szakbizottság elnöke kijelentette, hogy az elmúlt két ciklusban kiváló munkát végzett a szakember.

A közgyűlés egyhangúlag amellett tette le voksát, hogy az Andrássy Gyula gimnázium élére Szabó Lászlót, a Jankay Tibor általános iskola élére pedig Tirjákné Prisztavok Ágnest nevezzék ki. A végső döntést a szaktárca hozza meg, várhatóan nyáron.

A közgyűlésen szóba került, hogy a városnak egy jogszabályváltozás miatt vagyonkezelési szerződést kell kötnie a szlovák iskolára, a Dedinszky utca 1. szám alatti ingatlanra vonatkozóan az Országos Szlovák Önkormányzattal, azt követően, hogy az önkormányzat a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium fenntartói jogát évekkel ezelőtt átadta.

Elhangzott, hogy egyeztetésekre van szükség a kontraktus megkötése előtt, mivel az ingatlant igénybe veszi a Jankay Tibor általános iskola, valamint a gyermekélelmezési intézmény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában