beruházás

2018.05.15. 16:24

Megújul a sarkadi központi orvosi rendelő

Rövidesen kezdődhetnek a munkálatok a központi orvosi rendelőnél – jelezte dr. Mokán István. Sarkad polgármestere emlékeztetett, hogy a város 60 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az épület felújítására, bővítésére.

L. B.

A képviselő-testület a nemrég tartott rendkívüli ülésén – a közbeszerzési eljárás végeztével – döntött a kivitelező kérdéséről: a legjobb ajánlatot egy sarkadi vállalkozás tette, így az végezheti el a beruházást. A beruházást idén október 31-ig kell befejezni.

A jelenleg kétszintes épületre egy magastetős szint készül, ahol a védőnői szolgálatnak alakítanak ki két multifunkcionális helyiséget. Emellett mindhárom szinten akadálymentes mellékhelyiséget alakítanak ki pelenkázóval, valamint korszerűsítik a földszinten és az első emeleten a vizesblokkot.

A szerző fotója

A városvezető hozzáfűzte, hogy eszközöket is vásárolnak, olyanokat, amelyek révén javul az egészségügyi alapszolgáltatások minősége: fogászati kezelőegységet fogorvosi székkel, hordozható defibrillátort, EKG-készüléket többek között.

A grémium ülésén szó volt arról a fenntartható közlekedésfejlesztést célzó projektről is, amelyre Sarkad 150 millió forint támogatást kapott, szintén a TOP keretében. Ennek kapcsán elindították a közbeszerzési eljárást, közzétették az ajánlattételi felhívást. Ennek a beruházásnak is véget kell érnie idén október 31-ig.

Részletezte: a Kossuth utca páratlan oldalán, a városházától a volt Pelikán étteremig egyesített gyalog- és kerékpárút épül, térkő burkolattal. Emellett három zebra létesül: az újteleki részen a Gyulai úton, a Kossuth utcán, valamint a járási hivatal és a római katolikus templom között. Továbbá több helyen lesznek parkolók, biciklitárolók, kerékpáros pihenőhelyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában