sajtótájékoztató

2018.05.24. 19:51

Kormánybiztosként búcsúzott Mezőhegyestől Farkas Sándor

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-vel kapcsolatos aktualitásokról, fejleményekről, időszerű kérdésekről tartott sajtótájékoztatót Farkas Sándor miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár és Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Mezőhegyesen.

Cs. I.

A kezdeményező Farkas Sándor úgy fogalmazott: kormánybiztosként és most is, miután egy szakasz lezárult, szeretné az újságírókkal megosztani az aktualitásokat.

Farkas Sándor országgyűlési képviselőt 2016. január 18-án nevezte ki a miniszterelnök a Ménesbirtok újjászervezését koordináló kormánybiztosává. A megbízás addig szólt, amíg a kormány mandátuma. Farkas Sándort kedden az államfő a miniszterelnök javaslatára kinevezte az agrárminisztérium államtitkárává. Miniszter-helyettesi feladatokat ellátó államtitkár lett. S hogy lesz-e más, új kormánybiztosa Mezőhegyesnek? – erre nem kaptak választ az újságírók.

Farkas Sándor és Pap István Tibor tartott sajtótájékoztatót. /A szerző felvétele/

Farkas Sándor annyit reagált a kérdésre, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a Nemzeti Vagyonkezelő, vélhetően a szakmai felügyelet az agrártárcához kerül.

– Állami tulajdonban, megfelelő háttérrel rendelkezik a birtok a folytatásban is – tette hozzá Farkas Sándor, aki ismételten megerősítette, csupán egy szakasz zárult le a ménesbirtok újkori történetében, ami viszont nagyon komoly lehetőségeket adott az itt élők és a térség számára is. A fejlődés, ami az elmúlt éveket jellemezte, új munkahelyek, vállalkozások idetelepülését eredményezheti.

Pap István Tibor emlékeztetett az eredményes, közös munkára, és kérte a volt kormánybiztostól, immáron az államtitkártól és rajta keresztül az agrártárcától is a jövőbeli segítséget.

– Búcsúzom Mezőhegyestől, a mandátumom lejárt. Az agrárminisztérium államtitkáraként hozzám tartozik az oktatás, tehát lesz folytatása az itt jól megalapozott kapcsolatainknak – mondta Farkas Sándor, utalva a helyi szakközépiskolának a ménesbirtokba való példaértékű becsatolására. Az államtitkár arról biztosította a mezőhegyesieket, hogy a szakmai együttműködés minden területén partner lesz.

Farkas Sándor és Pap István Tibor visszaidézte az elmúlt években végrehajtott, Közép-Európában is példa nélküli, a történelmi hagyományokat megtartó, de XXI. századi gazdálkodási modell struktúrájának a felépítését a helyi szakembergárdával és a kormányzat segítségével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában