innovatív műsor

2018.05.18. 12:19

Helyi érték díjat kapott a 7.TV környezetvédelmi magazinja

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete a hét közepén tartotta tavaszi találkozóját Hajdúszoboszlón. A békéscsabai székhelyű 7.Tv környezetvédelmi magazinját Helyi Érték Díjjal jutalmazták.

Az elismerést Bali-Hatala Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztője, valamint a műsort készítő Zámbori Eszter szerkesztő- műsorvezető vette át. A 7.Tv Zöld7 című környezetvédelmi magazinja elsősorban Békés megye védett területeit, élőhelyeit és a Körös-Maros Nemzeti Park kiemelt eseményeit mutatja be a nézőknek. Emellett a Békéscsabai Médiacentrum a helyi környezetvédelemmel foglalkozó egyesületek, civil kezdeményezések rendezvényeiről is beszámol magazinjában.

A pályázatra benyújtott epizódban bemutatták a túzokcsibék gondozását, és azt, hogy a nemzeti park parlagi sas fiókái hogyan kaptak jeladót. Egy másik különlegességként a Körösök virágzását is láthatták a nézők, hiszen nemcsak a Tiszán, hanem a Békés megyei folyókban is szaporodnak kérészek. Emellett szó volt a Montág-pusztai szürkemarha-telep bővítéséről, az Állatkertek Éjszakájáról, valamint a kardoskúti Fehér-tó kiszáradt és sótól kifehéredett medréről is.

Zámbori Eszter a 7.Tv szerkesztő-műsorvezetője, Lovass Tibor a Helyi Televiziók Országos Szövetségének elnöke, és Bali- Hatala Boglárka a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztője a hajdúszoboszlói díjátadáson.

 

A Zöld7 díjazott epizódjának értékelésekor elhangzott, hogy a 7.Tv magazinja innovatív műsor, melynek egységes és igényes az arculata, kiváló az operatőri munka és látszik rajta a szakmai hozzáértés. A zsűri szerint a békéscsabai televízió műsora bármelyik országos csatornán megállná a helyét.

A díjról a médiacentrum főszerkesztője elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja a helyi értékek közvetítését, és azt, hogy a nézők a lehető legtöbbet megtudjanak megyénkről, egy-egy műsor megtekintésekor érezzék azt, hogy jó itt élni. „Büszke vagyok a szerkesztőségünkre, kollégáim sokat és jól dolgoznak, törekszünk arra, hogy a Békés megyében élők életét, értékeit helyi és országos platformon is bemutassuk” – emelte ki Bali-Hatala Boglárka.

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díjára idén híradós műsorszám, tematikus műsorszám, illetve dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film kategóriában lehetett pályázni. Feltétel volt, hogy valós, adásba került műsor legyen a pályamű, ne a különböző műsorok anyagaiból összevágott „best of”.

A Békéscsabai Médiacentrum 7.TV-je a Híradóval, az 1912 Előre Labdarúgó Egyesület utánpótlását bemutató Utánpótlás-lesen című magazinnal és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület tevékenységét nyomon követő BRSE TV-vel is pályázott, a szakmai zsűri ezekről is elismerően beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában