lóversenysport szolgálata

2018.05.30. 10:31

Életfa díjat kapott dr. Fehér Dezső

Életfa díjat adományozott az Állatorvostudományi Egyetem dr. Fehér Dezső címzetes egyetemi tanárnak, az állatorvos-tudományok kandidátusának.

Cs. I.

A lovassport atyjának is nevezik dr. Fehér Dezsőt. Sokoldalú műveltségét, nyelvtudását, kapcsolatteremtő képességét kiváló állatorvosként a magyar lóversenysport szolgálatába állította. Az egyetemi katedrán remek tanári képességét is megcsillogtatta s publikációival is méltán aratott sikereket.

dr. Fehér Dezső átveszi a díjat. /Fotó: Állatorvostudományi Egyetem/

A díjátadón a méltatásban elhangzott, a szenátus a több évtizedes, kimagasló oktató- és kutatómunkája, szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként ítélte a díjat a professzornak, aki az egyetemen 1945-ben szerzett diplomát. Elévülhetetlen érdemei vannak dr. Fehér Dezsőnek a hazai lótenyésztésben, a lóverseny fellendítésében. Jeles lovas szakíróként 14 könyv és 300 cikk szerzője.

A lóversenypályákon a tájékozottabbak úgy tartják, a csorvási születésű dr. Fehér Dezső a XX. század második felének Széchenyije. Idén nyáron ünnepli 96. születésnapját a világ megannyi pontján és idehaza is köztiszteletnek örvendő professzor. Dr. Fehér Dezsőről készített korábbi anyagunkat ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában