óvja értékeit

2018.05.14. 15:09

Besurranó tolvajok: betegségre hivatkozva viszik, amit tudnak

Olvasóink jelezték, hogy egy ismeretlen nő Békéscsaba Jamina városrészében lakóházakba csenget be és mindenféle indokkal pénzt kér, például arra hivatkozik, hogy cukorbeteg. Hasonló eset már többször előfordult Békéscsabán és Gyulán, ráadásul azokban az ügyekben ugyanazon asszony ellen indult eljárás.

P. R.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy helybéli nő ellen tavaly októberben. A szóban forgó nő a nyitott kapun és ajtón besurrant egy békéscsabai házba, majd a konyhaasztalról több tízezer forintot vitt el. A házban lakó férfi otthon volt, de éppen zuhanyozott.

Több mint egy hónappal később, november 23-án a nő ugyanabban az utcában egy másik házba is bement. Ott egy fiatalember volt otthon, aki öt percre kiment a garázsba. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy az asszony a konyhában, az asztalról és a fiatalember övtáskájából pénzt vigyen el.

Illusztráció: Shutterstock

A gyulai rendőrök idén március 22-én előállítottak egy nőt, mert a gyanú szerint több helyről lopott. Az elfogása előtt két nappal egy gyulai lakásba surrant be és a konyhaasztalon felejtett pénztárcából pénzt vett ki, majd egy aranygyűrűt is magához vett.

Hetekkel korábban pedig egy férfi házából lopott el egy mobiltelefont. Az asszony több hasonló bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. Ha tetten érték, a betegségére hivatkozva segítséget kért. Ahol nem zavarták meg, ott pénzt és ékszereket keresett. A nyomozók az élettársát is gyanúsítottként hallgatták ki, mert az esetek egy részében ő adhatta a tippet a nőnek, hogy hová lenne érdemes bemenni.

Békéscsabán április 20-án délelőtt fogták el a rendőrök ugyanezt a nőt, akkor a megyeszékhelyen ment be egy házba. A ház ajtaja nem volt bezárva, a nő az előszobában talált táskában kezdett el kutatni. Tetten érték, ezért elmenekült anélkül, hogy bármit kivett volna a táskából, amelyben egyébként az iratok mellett több tízezer forint volt. Ebben az ügyben is eljárás indult ellene.

A rendőrség kéri, hogy mindenki vigyázzon a pénzére, személyes dolgaira! Ha otthon vannak, akkor is zárják be a kaput! A bejárati ajtót is érdemes zárva tartani, mert ha átmennek egy olyan helyiségbe, ahonnan nem látnak rá az ajtóra, nem veszik észre, hogy idegenek mennek be a lakásukba. Váratlanul érkező ismeretlent ne engedjenek be az otthonukba! Ha bűncselekmény történik, azonnal értesítsék a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában