fejlesztés

2018.05.30. 13:51

Békéscsaba büszkesége lehet a gazdasági kar

Komoly infrastrukturális fejlesztések várhatók a békéscsabai campuson, a főiskola épületeinél és környékén – jelentették be a szerdán a gazdasági kar könyvtárában tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta: a napokban érkezett meg az a támogatói okirat, amely arról szól, hogy a kormány a Modern Városok Program keretében 230 millió forintot biztosít az önkormányzatnak arra, hogy a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket előkészítsék, megszülessenek a kiviteli tervek.

Dr. Kozma Gábor, Szarvas Péter és Herczeg Tamás a sajtótájékoztatón. /Fotó: Lehoczky Péter/

Lapunk kérdésére hozzáfűzte: a beruházás, az energetikai és funkcionális korszerűsítés érintené a főépületet, a sportcsarnokot, valamint megújulhatnak a belső utak, járdák, a zöldfelületek, illetve informatikai eszközöket is beszereznének. A fejlesztés 2,5-3 milliárd forintot kóstálna, annak fedezésében szintén számítanak a kormány segítségére a Modern Városok Program részeként.

– A város vezetése rengeteget tett azért, hogy Békéscsabán ne csak megmaradhasson, hanem fejlődhessen is a felsőoktatás – emelte ki Szarvas Péter, megjegyezve, hogy a campus fenntartása megfelelő kezekbe, a Gál Ferenc Főiskolához került. Úgy véli, hogy a mostani döntésnek, a támogatói okiratnak üzenetértéke van.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról az összefogásról beszélt, aminek köszönhetően megmaradt Békéscsabán a felsőoktatás. Kiemelte, hogy együttműködik a fejlesztésekhez a Modern Városok Program keretében forrást biztosító kormányzat, a fenntartó Gál Ferenc Főiskola és az önkormányzat, ami az összes lehető eszközét felhasználta a cél elérése érdekében.

Gyors, de megfontolt döntést hozott a szeged-csanádi egyházmegye fenntartásában lévő Gál Ferenc Főiskola akkor, amikor átvette a Szent István Egyetemtől február elsejével a békéscsabai campus fenntartását – mondta dr. Kozma Gábor, a GFF rektora.

Aláhúzta, a térség javát szolgálva igyekeznek megoldást találni a problémákra, amiket immár nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány jelent, egyeztetnek a vállalatokkal, hogy milyen szakemberekre lenne szükségük. Úgy véli, magas színvonalú képzésekkel, fejlett infrastruktúrával Békéscsaba büszkesége lehet a gazdasági kar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában