alapkőletétel

2018.05.22. 13:56

Az összefogás járdáját építik Békésen

Megkezdődött a járdaépítés Békésen, a Malomasszonykertben – jelentette be a helyszínen megtartott, ünnepélyes alapkőletétellel egybe kötött keddi sajtótájékoztatón Izsó Gábor polgármester és Deákné Domonkos Julianna, a körzet önkormányzati képviselője.

P. G.

A beruházás egyedisége, hogy a költségeket kétharmadban az önkormányzat, harmad részben a lakosság biztosítja. A településvezető elmondta, Malomasszonykert a város egyik legfejlettebb, legrendezettebb kertes része.

– A településrészről sokan járnak be munkába, illetve sokan művelnek ott kertet, éppen ezért a megközelíthetősége kiemelten fontos – ecsetelte Izsó Gábor. – A járdát körülbelül 20 éve újították fel legutóbb, de az évek alatt szinte használhatatlan állapota került.

Izsó Gábor és Deákné Domonkos Julianna tette le az alapkövet.

A polgármestert, illetve Deákné Domonokos Juliannát tavaly ősszel keresték meg a Malomasszonykertben élők, és innentől számos egyeztetést követően egy összefogás bontakozott ki, aminek eredményeként megkezdődhetett az 1400 méter járda mintegy 6 millió forintból történő megépítése. A polgármester ismertette a nyolcvan adakozó nevét az eseményen.

Deákné Domonkos Julianna elmondta, rendkívül fontosnak tartja a személyes kapcsolattartást az emberekkel, hiszen így számos problémára találhatnak megoldást.

– Így valósulhatott meg közvilágítás-fejlesztés, vízelvezető-árok kialakítása és utak javítása a körzetben – sorolta. – A Malomasszonykertben a járdaépítés mellett kátyúzás is várható. Lépéseket tesznek a településrészt érintő illegális szemétlerakás ellen, amelyet másutt élők okoznak. Emellett folyamatban van a Malomasszonykert egyes részeinek lakó-pihenő övezetté nyilvánítása az ott élők biztonsága érdekében.

Fotók: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában