jókor jó helyen

2018.04.02. 13:45

Körözött bűnözőt fogtak a szabadnapos motoros rendőrök

Szabadnapos Békés megyei­ rendőrök segítettek egy ­bolti eladónak Kecskemét­ belvárosában. A nő egy ­férfit próbált meg feltartóztatni, aki két üveg italt ­lopott az üzletből. A tolvaj­ pechjére az áruháznál lévő kereszteződésben, ­piros lámpánál állt három, szabadnapján motorozó szarvasi rendőr, akik üldözőbe vették a tolvajt, akiről ­elfogása után kiderült, körözés alatt áll.

B. A.

– A piros­ lámpánál várakoztunk, mikor egy hölgyet láttunk kiszaladni­ egy boltból, aki segítségért ­kiabált. Előtte pedig egy férfi szaladt, aki az útjába kerülő akadályokat ugrálva próbált eliszkolni. A nő megpróbálta­ feltartóztatni, de nem tudta utolérni, ezért az arra járók ­segítségét kérte. Senki nem állította meg. Rögtön felmértük, hogy lopást történt, egymásra néztünk, leálltunk oldalra és a nyomába eredtünk a tolvajnak – kezdte az esettel kapcsolatos beszámolóját Darvas Sándor főtörzszászlós, szolgálatparancsnok, aki huszonöt éve szolgál a Szarvasi Rendőrkapitányságon. Az egyikük először motorral próbálta elállni a férfi útját, majd másik társuk mellé, míg a harmadik rendőr mögé került a menekülőnek, aki agresszíven próbált kikerülni a három férfi gyűrűjéből.

Darvas Sándor és Farkas Attila harmadik társukkal már a következő motoros túrára készülnek, Heves megyét fogják bejárni. Fotó: I. Gy.

– Mindenféleképpen próbált­ elmenekülni, mint később ­kiderült azért, mert már körözés alatt állt. Pár méter huzavona után leültettük egy padra­, mikor a közelben lévő büfé tulajdonosa felajánlotta, hogy a rácsokkal védett árusítóhelyre vigyük be, amíg megérkeznek a kecskeméti kollégák – vette át a szót ­Farkas Attila rendőrzászlós, aki ­jelenleg baleseti helyszínelő a Szarvasi Rendőrkapitányságon. Ezt követően a trió értesítette a kecskeméti rendőröket, valamint a bolti eladót is megkeresték, aki rendkívül­ boldog volt, hogy nem neki kell kifizetnie az eltulajdonított italok ellenértékét.

A huszonnyolc éves, kecskeméti D. Nándort a Nagy­kőrösi Rendőr­kapitányság ­lopás miatt ­körözte. A Kecskeméti Rendőrkapitányság is többször ­eljárt vele szemben ­lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértések ­miatt, így ezúttal büntetőeljárás ­indult ellene­ – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Reszkessenek a hevesi zsiványok!

A harmadik társuk, Müller Zsolt főtörzsőrmester nevében is szólva – aki a riport alatt Erdélyben hódolt motoros szenvedélyének – a rendőrök elmondták, nemcsak munkatársak, de jó barátságot is ápolnak egymással, ahogyan a szarvasi kapitányságra bejáró legtöbb kolléga. Többször voltak már motoros túrán, számtalan kalandjuk van, most azt mondják, szerencséjük volt a tolvajjal, aki meg is léphetett volna. Mint mondják, szeretik a munkájukat, mindig is ez volt az életük. Az esettel kapcsolatban elismerést nem vártak, a legtöbbet a bolti eladóhölgy hálás arca jelentette számukra. A férfiak megsúgták, legközelebbi motoros túrájuk célpontja Heves megye, az időpontot még nem tudják pontosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában