szakmai konferencia

2018.04.13. 16:49

Konferenciát rendeztek a művészeti óvodák Békéscsabán

Országos szakmai konferenciát rendeztek Békéscsabán az óvodapedagógusok számára pénteken a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda és a Micimackó-Kuckó Óvoda közös szervezésében.

B. O.

Az óvodai nevelés a művészetek eszközeivel elnevezésű esemény célja, hogy az azonos nevű alternatív óvodapedagógiai program negyedik, átdolgozott kiadását minden óvodapedagógus megismerje és értelmezze. Egyben egyfajta összefogás a program alkalmazásának minőségi megvalósulásáért is.

Az eseményt az Emberi Erőforrások Minisztériumának kisgyermekkori-óvodai szakreferense nyitotta meg. Lizanecz Edina elmondta, az egyes művészeti tevékenységek korai megismertetése egyrészt formálja a gyermekek érzelemvilágát, látásmódját, valamint feltétlen tiszteletet eredményez, és egyben kreatív problémamegoldó gondolkodásra is sarkalja a kicsiket.

– Véleményem szerint a művészetek képesek egyedi módon segíteni a gyermekek felzárkózását, az egyes részképességek fejlesztését, de az adott területen felismerhető tehetséges gyermekek segítésében is fontos szerepet tölt be – fejtette ki gondolatait a minisztériumi szakreferens.

Szarvas Péter, a megyeszékhely polgármestere köszöntő beszédében hangsúlyozta, az óvodapedagógusoknak nagy szerepe van a gyermekek személyiségfejlődésében. A mai magyar óvodai környezet azonban megadja azokat a feltételeket, és támogatást biztosít mindahhoz, ami ehhez szükséges.

a szerző felvételei

– Békéscsaba sok-sok intézkedéssel bizonyította az intézményvezetőknek, hogy a városvezetés figyel és ügyel az óvodákra. A megyeszékhelyen az alap óvodapedagógiai működés mellett három, olyan különleges program működik, mint a néptáncoktatás, a vízhez szoktatás és a labdajátékokhoz szoktatás – emelt ki néhányat Szarvas Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában