Előadás

2018.04.25. 14:03

Konferenciák a tudomány szolgálatában Békéscsabán

A tudomány szolgálata Békéscsabán címmel rendeztek szerdán konferenciát Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola (GFF) gazdasági campusán, amelyen öt előadás hangzott el.

Licska Balázs

Ez a konferencia annak a nyitánya, hogy a campus a szellemi élet otthonává kíván válni – mondta dr. Kozma Gábor, a GFF rektora. Kiemelte: a fiatalok helyben tartását igyekeznek elősegíteni.

A fenntartóváltással a gazdasági campus esélyt kapott a megmaradásra, biztos vagyok benne, hogy a Gál Ferenc Főiskola megfelelő fenntartó lesz – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, hozzátéve: a város akkor tud pozitív jövőképet mutatni, ha van felsőoktatása, benne versenyképes képzésekkel, szakokkal, mindehhez határozott stratégiára is szükség van. Mindent megtesznek azért, hogy a jelenlegi pár száz helyett ismét ezer hallgató legyen Békéscsabán.

Turisztikai lehetőségek a digitális világban – ezzel a címmel tartott előadást dr. Árpási Zoltán egyetemi docens. Hangsúlyozta: egy-egy településnek, térségnek nem a környező településekkel kell felvennie a harcot a turistákért, hanem az egész világgal. Olyan értékeket és élményeket kell felmutatni, amelyek különlegesek, egyediek, nem megszokottak, és ezeket megfelelően is kell kommunikálni, akár a közösségi oldalakon.

Beszélt arról, hogy az emberek a társadalmi helyzet tükrözésére inkább élményeket vásárolnak, mint termékeket, fontosabb lett például eljutni Disneylandbe, mint megvenni egy hűtőszekrényt. Utalt arra is: egy-egy szálláshelynél korábban az volt fontos, hogy legyen weboldala, majd az, hogy az mobil-, okostelefonra optimalizált legyen, most viszont az a lényeg, hogy a szállásokat applikációk révén is le lehessen foglalni, pár perc és kattintás leforgása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában