BAM!

2018.04.15. 06:47

Diákok írnak diákoknak: elindult az első csabai ifjúsági médiaközpont

Lassan egy hónapja, hogy közel negyedéves előkészület után útjára indult Békéscsaba első ifjúsági médiaközpontja, a Békéscsabai Alkotó Média – avagy a BAM!

H. D.

– Még 2017. decemberben kezdődtek meg előkészületek az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület pályázata alapján. A felhívás úgy szólt, hogy aki szeretne újságot írni vagy fotózni, az jöjjön el az alakuló ülésre az Andrássy Úti Társaskörbe. A szerkesztőségi gyűlések azóta is ott vannak minden szerdán 16 órától 18 óráig – mondta lapunknak Puskely Viktória főszerkesztő.

 

Március 21-én a Városi Ifjúsági Parlamentben mutatták be a nyilvánosságnak a diákújságot. Jelenleg 15-20 főből áll a szerkesztőség, de folyamatosan várják a lelkes és kreatív diákokat. A jelentkezésen túl annak, aki kedvet érez ahhoz, hogy a csapatban dolgozzon, egy előszűrőn kell átesnie: aki újságírónak jelentkezik, annak cikket kell készítenie, a fotósoktól pedig képeket várnak.

– A szerkesztőségi munka felnőtt szakmai koordináció mellett folyik. Nagyon sok segítséget és támogatást kapunk az önkormányzattól, de legfőképpen Varga Tamás osztályvezető-helyettestől és Bágy Petra ifjúsági referenstől – hangsúlyozta a főszerkesztő.

– Ugyan én vagyok a főszerkesztő és én osztom ki a feladatokat, de ha bárkinek bármilyen ötlete van nyugodtan megcsinálhatja. A lényeg, hogy szóljon előtte róla és hogy diákokat érintő téma legyen – emelte ki Puskely Viktória, aki főszerkesztői pozíciója mellett a diákönkormányzat elnöke is. Kiemelte, szívesen áldozza szabadidejét a diákság ügyeire, hiszen nem kötelezettségként tekint ezen feladatokra.

A csabaidiakujsag.hu a BAM! alapja, amely a szerkesztőség tervei szerint a jövőben folyamatosan bővül. A diákújság ezen kívül több platformon is megtalálható, hiszen a feltöltött anyagok elérhetőek facebookon, " target="_blank" rel="nofollow noopener">twitteren, youtube-on, és instagramon is.

A fő cél a portál létrehozásakor az volt, hogy ne csupán egy téma köré csoportosuljanak a tartalmak, hanem minél változatosabb és sokrétűbb legyen az oldal. Ennek megfelelően fellelhetőek a csabai diáksport hírei és eredményei, aktív pihenéssel kapcsolatos cikkek, programnaptár, az állat- és növényvilággal kapcsolatos írások, kulturális témák, illetve az ügyintézéshez hasznos telefonszámok, címek, ügyfélfogadási idők is.

Beküldött fotók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában