verseny

2018.04.14. 16:29

Belgiumból is érkeztek a gyulai agility kupára

A XXII. Medivid Agility és XIII. Paragility Kupa elnevezésű országos és nemzetközi kutyás agility versenyt rendezik ezen a hétvégén Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

P. G.

Alt Sándor, a szervező Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke lapunknak elmondta, a megmérettetésre Debrecentől a fővároson át egészen Székesfehérvárig hazánk számos tájáról, illetve Ausztriából, Csehországból és Belgiumból is érkeztek versenyzők, érdeklődők. Az osztrákok egyébként már hét elején befutottak Gyulára, ezen kívül valamennyi résztvevő kísérőket is hozott magával, így a versengésnek a sport mellett komoly turisztikai értéke is van.

 

Az agilitysek között több mint száz, paragility-ben öt kutya-gazda páros áll rajthoz. A négylábúakat nagyság, illetve méret szerint sorolják csoportokba, mini, midi és maxi kategóriában, illetve a pályák is különböző nehézségűek a kezdőtől a haladókig.

– A legfontosabb célunk, hogy folytassuk a több mint két évtizede megkezdett hagyományokat, és erősítsük a vidéki agility versenyeket – hangsúlyozta kérdésünkre Alt Sándor, aki ennek kapcsán feltett kérdésünkre kiemelte, viszonylag kevés fővároson kívüli helyszínen rendeznek ilyen programot, fedett sportcsarnokban életre hívott versenyből pedig szinte alig akad. Kitért arra is, hogy az idei a családok éve, éppen ezért rájuk külön is gondoltak. A gyerekeknek és a szülőknek rendkívül nagy élményt jelenthet az ember-kutya összhangot élőben látni.

A paragility egyébként Gyuláról indult Alt Sándor ötletére. A versengés ezen részében a fogyatékossággal élő sportemberek mérethetik meg magukat, mindig felemelő pillanatokat szerezve a közönségnek. Nincs ez másként az idei gyulai versenyen sem.

A szervezők egy érdekes újdonsággal is készültek. A Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Iskola két tehetséges diákja a rendezvény alatt portrékat készít a versenyzőkről és a nézőkről. Az ötletnek óriási sikere van. A hangulat egyébként is remek, a közönség soraiban ülők is mindig nagy ovációval fogadják a pályát teljesítőket.

A házigazda gyulai csapat tíz versenyzővel áll rajthoz, eljöttek a klub nagyváradi tagjai is a megmérettetésre. A kupa küzdelmeit dr. Görgényi Ernő, a verseny védnöke nyitotta meg.

Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában