Sajtótájékoztató

2018.04.26. 19:11

A jövő biztonságát építik a megyéből

A társadalombiztosítás, foglalkoztatás, külföldi munkavállalás, illetve öngondoskodás témáját körüljáró két részes film elkészültéről a Békés Megyei Kormányhivatal épületében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón számoltak be.

P.G.

„A jövő biztonsága – társadalombiztosítás és öngondoskodás” címmel indult útjára egy újabb mintaprogram Békés megyéből.

A programot Dávid Ferenc, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztálya elnöke, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának főosztályvezetője dolgozta ki.

A program célja a társadalombiztosítás, valamint az öngondoskodás szerepének, jelentőségének széles körű megismertetése a középiskolás fiatalokkal, de a film a szülők, felnőttek számára is hasznos információkat nyújt.

- 2018 az agrár-vidékfejlesztés, illetve a családok éve. Az egyik fő feladat az elvándorlás mérséklése, s ennek egyik igen hatékony eszköze lehet az öngondoskodás erősítése. A kormányhivatal ehhez segítő kezet nyújt – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója.

A pénzügyi kultúra továbbfejlesztésének fontosságát emelte ki dr. Bense Richárd, a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás-, pénztár- és közvetítők felügyeleti Igazgatóság Pénztárak és közvetítők felügyeleti főosztály vezetője is.

„A jövő biztonsága” TB Oktatási Mintaprogram újszerű kezdeményezésként szakított a hagyományokkal, a 7.tv egyebek mellett interaktív, rendhagyó osztályfőnöki órákról készítette el a filmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában