visszatérés a munka világába

2018.03.27. 19:25

Újra munkát adnának a nyugdíjasoknak Békéscsabán

Tavaly nyár óta lehet bejegyeztetni közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket.

B. O.

A teljesen önkéntes alapú rendszer azon öregségi nyugdíjban részesülő embereknek szól, akik visszatérnének a munka világába, de már nem akarnak teljes munkaidős állást vállalni. A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közös szakmai rendezvénysorozatot szervezett. Ennek keretében országosan, minden megyében tájékoztatták a nyugdíjasokat, és a vállalkozásokat is a legfontosabb szabályokról, emellett jó gyakorlatokat is bemutattak a résztvevők számára.

Kedden utolsó állomásként Békéscsabára látogattak a rendezvény előadói. Dávid Ferenc a KÖZÉSZ ellenőrző bizottságának elnöke a rendezvényen elmondta, ma a 15-64 év közötti aktív munkaképes korosztály létszáma évi 40 ezerrel csökken, a szövetkezetek pedig erre a problémára is megoldást kínálhatnak azzal, hogy a nyugdíjba vonult, de még dolgozni akaró tagjaikat visszavezetik a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában