támogatás

2018.03.19. 15:12

Tanyagondnoki kisbuszt adtak át Tarhoson

Ünnepélyes keretek között adta át dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Kürti Sándor, Tarhos polgármestere a község külterületén élőket szolgáló tanyagondnoki kisbuszt hétfőn délelőtt.

P. G.

Mint elmondták, a beruházást az agrár- és vidékfejlesztési államtitkárság 7 millió 832 ezer forinttal támogatta, amihez a község 2 millió 137 ezer forint önerővel járult hozzá. Ez utóbbi összeget főként a korábbi tanyagondnoki kisbusz eladásából finanszírozta az önkormányzat. Az akadálymentesített, a 21. századi igényeknek megfelelő jármű Vizesfás, Békéserdő és a szórványtanyák lakóinak ellátását, szállítását segíti.

Dr. Kovács József beszámolt arról, hogy már zajlanak a tarhosi templom építési munkálatai, illetve szólt arról, hogy átadták a munkaterületet két útfelújításhoz. Az egyik fejlesztés részeként Tarhos és Békés közt valósul meg egy jelentős szakasz rekonstrukciója a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként. A másik beruházással egy, a dobozi bekötő út irányában található szakasz újul meg.

Fotó: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában