karrier

2018.03.13. 11:32

Ingyenes tanfolyamokat indítanak a TIT-nél

Három érdekes és hasznos, Békés megyei hatókörű foglalkozássorozat kezdődik márciusban a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Körösök Vidéke Egyesület szervezésében. A 65 éves társulat ingyenes karriermenedzsment tanfolyamot, álláskereső klubot és faműves alkotócsoportot indít „hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai” részére.

Pelle Róbert, a szervezet igazgatója kedd délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, az Európai Unió által támogatott lehetőségek a jelentkezők, résztvevők számára kézzelfogható előnyökkel járnak. A karriermenedzsment tanfolyamot 48 órásra tervezik, ahol elsősorban a fiatal felnőtteknek nyújtanak munkaerő-piaci segítséget. Önéletrajz összeállítása, motivációs tréningen és állásinterjúkon való részvétel is szerepel a kínálatban.

A 80 órásra tervezett álláskereső klub szintén az elhelyezkedés, állásba kerülés esélyét növelheti. Itt inkább az idősebb álláskeresők részvételére számítanak. Mint Pelle Róbert fogalmazott, a nagy tapasztalatú foglalkozásvezető, Popol Ágnes vezetésével mindkét programban személyre szabott ismeretekkel gazdagítják a hozzájuk fordulókat. Ezek elengedhetetlenek, hogy a jelentkezők megfelelően, sőt kiugróan teljesítsenek például egy állásinterjún, és nagyobb eséllyel helyezkedjenek el.

A harmadik, 72 órásra tervezett foglalkozássorozatnál Szelekovszky László neve és tapasztalata a garancia arra, hogy a faműves alkotócsoport tagjai maradandó emlékekkel, a hagyománytiszteletet erősítő ismeretanyaggal gazdagodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában