Avatás

2018.03.28. 15:10

Felavatták az iskola névadójának emléktábláját

Ünnepélyes keretek közt leplezték le a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma névadójának emléktábláját, szerdán.

B. O.

Az iskola igazgatója beszédében hangsúlyozta, reméli, hogy a jelenlegi elnevezés, amelyet több névcsere előzött meg maradandó lesz. Maczik Mihály András elmondta, olyan nevet kerestek, amely jól illeszkedik az iskolához, és lehetőleg egyedi, nem használt más intézmény által. Herczeg Tamás városi tanácsnok elmondta, egy iskola milyenségéről beszélve egyik a képzés minősége, és az, hogy milyen törekvések jellemzik az intézményt az oktatáson kívül.

Ezekből pedig többet is felsorolt a tanácsnok, kiemelve a hamarosan ismét megrendezésre kerülő robotikai versenyt. Az eseményen megjelent Nemes Tihamér leszármazottja dr. Nemes Balázs, aki igazi polihisztorként jellemezte a névadót, aki mérnök volt, több találmány fűződik a nevéhez, de két kézzel írt és rajzolt, valamint vicclapot is szerkesztett.

Az iskola tanulói szavalással és néptánccal tették emlékezetesebbé az ünnepi táblaavatót, végül az iskolaigazgató, három meghívott vendéggel együtt leplezte le az emléktáblát, az iskola diákjai és munkatársai előtt.

Fotók: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában