Ellenőrzés

2018.02.05. 14:06

Tizenkét feladat végrehajtását ellenőrizték

Befejeződött az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése a Orosházán.

Cs. I.

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az önkormányzat az intézkedési tervben meghatározott feladatok többségét végrehajtotta. A közpénzekkel, az önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás átláthatósága, a működés szabályszerűsége javult, hasznosultak a szabályos vagyongazdálkodás érdekében meghatározott intézkedések is.

A nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben megfogalmazott javaslatokra az önkormányzat tizenkét feladatot határozott meg. A most lezárult utóellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a jelentés alapján készített, intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

Az utóellenőrzés a 2015. szeptember 15-e és 2017. augusztus 22-e közötti időszakra terjedt ki. Az önkormányzata a tizenkét feladatból kilencet határidőben, egyet határidőn túl, egyet részben hajtott végre. Egy pedig az utóellenőrzés idejére okafogyottá vált.

A jegyző időben gondoskodott a vagyonrendelet módosításáról, a városfejlesztési és városüzemeltetési iroda ügyrendjének elkészítéséről, a kockázatkezelési rendszer működtetéséről, a kiküldetések szabályozásáról, a zárszámadási rendelet vagyonkimutatásának, a vagyonelemek és a tévesen nyilvántartott kölcsönkövetelés számviteli nyilvántartásának jogszabálynak megfelelő kimutatásáról, illetve a likviditási tervvel kapcsolatban vállaltak teljesítéséről.

Mint a jelentésben fogalmaznak, a polgármester a képviselő-testület elé terjesztette a reorganizációs programot. A jegyző gondoskodott arról, hogy 2016-ban az önkormányzat szállítói kötelezettségek állományában ne legyen 60 napot meghaladó, késedelmes kötelezettség. A 2015. és 2017. évi, 60 napon túli szállítói kötelezettség állomány csökkentéséről nem intézkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában