Konferencia

2018.02.28. 14:01

Maradnak mindenhol az önkormányzatok

Határozottan visszautasította dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azokat a minden alapot nélkülöző állításokat, hogy csorbulna a jövőben az önkormányzatiság hazánkban.

Nyemcsok László

A szerdai, békéscsabai, a Fenyves Hotelben tartott ,,Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című konferencián hangsúlyozta: az a verzió, hogy ,,beszántanának és sóval behintenének” önkormányzatokat, egyszerűen hamis állítás.

– Magyarország minden településén marad az önkormányzatiság, és e szerint történnek meg a választások 2019-ben – emelte ki dr. Dukai Miklós. – A hivatali rendszert illetően sem tervez semmilyen átalakítást a kormány, a feladatmegosztás a kormány és az önkormányzatok között már sikeresen végbement.

A helyettes államtitkár kitért arra, az elmúlt években lezajlott kutatások eredményeit átültetik a gyakorlatra, a mindennapi munkára.

– Országosan 400 településről gyűjtöttek be információkat, adatokat a kutatást végzők az önkormányzatok közreműködésével – mondta dr. Dukai Miklós. – Az ajánlások, útmutatók és egyéb kiadványok révén a jó gyakorlatokat, a kézzel fogható tudást szeretnénk átadni mindenkinek.

Dr. Dukai Miklós szólt arról, kiemelt szempont volt a kutatásban a területfejlesztés, a szociális szövetkezetek létrehozása vagy akár a csapadékvíz elvezetése az adott településen. Fontos, hogy az önkormányzat legyen jelen az on-line-térben, és az egymás közötti kapcsolat is jól működjön. Ami pedig a legfontosabb, hogy az önkormányzat a lakosság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában