zöldkereszt

2018.02.09. 19:02

Közel nyolcvanmillió­ forintból újul meg a rendelő

Már negyven százalékban elkészült a Zöldkereszt ­házi gyermekorvosi rendelők és a háziorvosi ügyelet épületének felújítása – jelentette be a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón dr. Görgényi­­ Ernő polgármester.

P. G.

A polgármester elmondta, február 12-től, hétfőtől egy ideig a házi gyermekorvosi­ szolgálathoz, a várandós- és csecsemő-tanácsadásra, valamint a felnőttügyeleti ellátásra­ is a Béke sugárút felől lehet bejutni. Az épület megközelíthetőségét érintő munkálatok előreláthatólag két hétig tartanak, március elejétől visszaállhat a jelenlegi rend, és ismét az ­Eötvös utca felől lehet majd megközelíteni a rendelőket.

Dr. Görgényi Ernő hozzátette, a beruházás keretében a belső tereket és a homlokzatot is felújítják, és akadálymentesítik az épületet. Kifejtette: a terveket előzetesen az intézményben dolgozókkal és a szülőket képviselő Gyulai Nagycsaládosok Egyesületével is egyeztették.

A fejlesztéshez az önkormányzat 60 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, amihez további közel 20 millió forintos önerőt biztosítottak. Kiss Tamásné, a képviselő-­testület humán- és társadalompolitikai bizottságának elnöke arra világított rá: a szakbizottság valamennyi, a lakosság ­érdekeit szolgáló fejlesztést, így a Zöldkereszt felújítását is támogatta. Kitért arra, hogy a beruházás során a megváltozott igényekhez alkalmazkodva átalakítják az épület belső elrendezését. A munkálatok után külön bejárata lesz az egészségügyi dolgozóknak és a betegeknek. Emellett a létesítményben szeparált fertőzővárót és -vizsgálót alakítanak ki. Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény február 1-én hivatalba lépett vezetője elmondta: a változásokra táblákkal is felhívják az érintettek figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában