kiállítás

2018.02.14. 09:13

Kiállításokon a dél-békési rajz- és szépírópályázat díjazott alkotásai

Mezőkovácsháza, Orosháza, Tótkomlós, Battonya – ezeken a dél-békési településeken mutatják be a következő hetekben kiállítások keretében a Simonka György által életre hívott, a térségben hosszú évek óta közkedvelt Adventi Rajz- és Szépírópályázat díjazott alkotásait. A körzet képviselője emlékeztet: a gyermekek alkotásait idős emberekhez juttatták el, mellyel mindennapjaikat kívánták szebbé tenni.

Hetedik alkalommal is több ezer pályamunka érkezett be 2017 végén az Adventi Rajz- és Szépírópályázatra, melynek célja az elmúlt években nem változott: a gyermekek, fiatalok figyelmét a keresztényi értékekre irányítani, a dél-békési apró gyermekkezek munkáival pedig örömtelibbé tenni azok mindennapjait – legfőképpen ünnepét –, akik magányosan élnek a térségben. A pályázat egyben egy kiváló lehetőség is a gyermekeknek, hogy megmutassák tehetségüket, szívüket-lelküket beleadva az alkotásba.

Beküldött fotó

– Kiss-Rigó László püspök úrral hét évvel ezelőtt indítottuk útjára a keresztényi értékeket középpontba helyező Adventi Rajz- és Szépírópályázatunkat. Ezúttal több mint 7 ezer pályamunka érkezett be felhívásunkra, melyek közül a pedagógusokból és szakemberekből álló zsűri kiválasztotta a legszebbeket és a különdíjasokat. Megható és örömteli mindannyiunk számára pályázatunk sikere, közösen teremtünk értéket – emeli ki Simonka György védnök, Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátéve, köszönettel tartoznak minden alkotónak, a zsűri tagjainak, csakúgy, mint a tankerületnek, az egyházi és nemzetiségi iskolák pedagógusainak, vezetőinek.

– Mindannyian hálás szívvel fogadjuk a gyermeki alkotások üzenetét. Örömmel támogatunk minden nemes ügyet, különösen felemelő érzés, amikor ezt immár hosszú évek óta, közös összefogásban tehetjük. A dél-békési pályázat komoly értékmérője az azt övező nagy érdeklődés – összegez dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök, a pályázat védnöke.

Beküldött fotó

A kiállítás-sorozat Mezőkovácsházán indult, február 13-án, kedden délután a járási hivatal nyújtotta a helyszínt a megnyitónak, február 27-étől Orosházán, március 13-ától Tótkomlóson, míg március 27-étől Battonyán tekinthetjük meg a dél-békési gyermekek rajzait, szépírásait, akik ajándékokkal is gazdagodnak. Több mint ötven díjazott és mintegy 25 különdíjas gyermek kap ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában