Fejlesztés

2018.02.27. 20:03

Kétszázmilliós energetikai korszerűsítést hajtanak végre

Több mint 206 ­millió forintos, nyertes pályázat révén fejlesztik a városi Sasváriné Paulik Ilona sportcsarnokot.

Ny. L.

Ribárszki Péter polgármester elmondta, a TOP-ban nyerték el a fejlesztésre a pénzt. Ennek eredményeként 881 négyzetméteres felületen külső homlokzati szigetelést, valamint 2062 négyzetméteren födémszigetelést végeznek.

A homlokzatra 15 cm, a födémre pedig 20 cm vastagságú kőzetgyapot szigetelés kerül. A nyílászárókat is kicserélik 212 négyzetméteren. Az elavult gázkazánt korszerű, kondenzációs kazánra cserélik, és új radiátorokat építenek be. A villamosenergia-igény fedezésére az épület tetőszerkezetére egy 79 panelből álló, napelemes rendszert telepítenek.

Ezenfelül az energetikai jellemzők javítására egy 2000 köbméter/óra teljesítményű, hővisszanyerős szellőztetőgépet is telepítenek.

Ribárszki Péter kitért arra, a beruházások az önkormányzati intézmények költségeinek csökkentése mellett hozzájárulnak a településkép javításához, a környezetszennyezés csökkentéséhez. Reményeik szerint még idén elkezdődnek a kivitelezési munkák.

Ribárszki Péter a csarnoknál, idén kezdődhet a kivitelezés. Fotó: I. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában