Köszöntés

2018.01.14. 17:03

A vállalkozókat köszöntötték a berényi újévi fogadáson

A hagyományos újévi fogadáson köszöntötte Siklósi István, Mezőberény polgármestere a vállalkozókat a városházán pénteken este – írja a Mezőberény.hu.

P. G.

A településvezető beszédében elmondta, a városban közel ezer, egészen pontosan 988 vállalkozás működik, jelentős részük egyéni vállalkozó. Tavaly összesen 227 millió forint adót fizettek be az önkormányzat számlájára. Az önkormányzat számára fontos az iparűzési adó, de az is, hogy a vállalkozások helyieknek adnak munkát, így biztosítják a berényiek megélhetését, boldogulását.

Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a mezőberényihez hasonló kedvező folyamatok figyelhetők meg az egész országban. Tavaly a gazdasági növekedés négy százalékos volt. A közfoglalkoztatásból a munkaerő egy része a versenyszférába vándorolt. A béremelés eredményeként a külföldi munkavállalók egy része hazajött. Az adó- és az áfa csökkenése kedvező feltételeket biztosít a gazdaságnak.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy az önkormányzatok településfejlesztési tevékenységes élénkíti a gazdaságot bővíti a keresletet, és ahol van munka, ott boldogulnak a vállalkozások.

Ezt követően Takács Imre „Mezőberény Vállalkozója” 2017. díjazottja mondott újévi pohárköszöntőt, és kötetlen beszélgetéssel fejeződött be a program. A vállalkozók köszöntőjén részt vett Szollár Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Kabinet tanácsosa és Tóth Zsolt, a megyei iparkamara titkára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában