Elektromos autózás

2018.01.13. 08:22

Már Csabán is lehet elektromos autókat tölteni

Beüzemelték Békés megye első nyilvános, a nap 24 órájában elérhető elektromosautó-töltőjét.

villanyautosok.hu

Pénteken délelőtt Békéscsabán a Nemzeti Közművek ügyfélszolgálata előtt az Andrássy út 46. előtt beüzemelték a város és a megye első nyilvános, a nap 24 órájában elérhető elektromos autó töltőjét – adta hírül a villanyautosok.hu cikke.

A Schneider gyártmányú oszlop egyidejűleg kettő elektromos autó váltakozó áramú töltésére képes. A készülék maximális teljesítménye csatlakozónként 22 kW, így az erre alkalmas autók (pl. Renault Zoe, Tesla Model S és X) akár 1 óra alatt újratölthetők. A járművek többsége azonban nem rendelkezik ilyen teljesítményű fedélzeti töltővel, így azok többnyire csak rátöltésre, vagy hosszabb ott tartózkodás esetén célállomási töltőként tudják hasznosítani az új oszlopot. A töltőn Type2-es aljzatok találhatók, használatukhoz szükség van az autóhoz passzoló Type2-Type2 vagy Type2-Type1 kábelre is.

Az NKM Mobilitás Kft. által telepített és üzemeltetett oszlop nem csak a környék, de a vállalat életében is óriási jelentőségű, hiszen ez a telepítés a nemrég felvázolt országos töltőhálózat kiépítésének első lépése. A Mobiliti (ezen néven fog futni a szolgáltatás) oszlopa a gyors továbbjutást a legtöbb autós számára ugyan még nem biztosítja, de lehetővé teszi, hogy a városba érkező villanyautósok néhány óra ügyintézés, városnézés vagy rokonlátogatás után feltöltött autóval indulhassanak haza. 

 Fotók: villanyautosok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában