Atlétika

2018.01.04. 17:30

Új autó segíti Anita felkészülését

Egy évig használhatja Márton Anita azt a Volkswagen Golf Sportsvan autót, melynek kulcsát Hegedűs Sándor, az AutóMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője adott át a világbajnoki ezüst-, olimpiai bronzérmes súlylökőnek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Veszely csárdában csütörtökön megtartott évnyitó rendezvényén.

Gajdács Pál

Hegedűs Sándor elmondta, hogy cégük nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására. Az Előre labdarúgói és a békéscsabai röplabdacsapat támogatása után után jutottak el oda, hogy a világklasszis atlétát is segítsék. A megállapodás egy évre szól, de meghosszabbítható.

A versenyév ünnepi megnyitóján a támogató cégek képviselői, így az atlétikai klub névadó szponzora Kopp Szilárd, illetve Pató István, az AutóMobil Körös Kft. tulajdonosa, Hégely Sándor a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és felesége, Hégelyné Győrfi Ilona, Nagy Ágnes, a Global Safe Services Kft. képviselője mellett dr. Fábián Ágnes városi tanácsnok is megjelent.

A vendégeket dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai AC elnöke üdvözölte, aki köszönetet mondott a városnak, a cégeknek, akik támogatásaikkal, felajánlásaikkal segítették a sportolók nyugodt felkészülését.

– Nagyon jó évet zártunk, büszkék vagyunk a versenyzőinkre. Az utánpótlás is biztosított, több mint négyszáz sportolója van a klubnak. Az atlétikai nem olyan látványos, mint a csapatsportágak, de fejlesztésekkel Békéscsaba is felzárkózhat és a jövőben nemzetközi versenyeket is rendezhet – mondta dr. Ferenczi Attila.

Rövid évértékelőt Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója tartott, aki fantasztikus évként jellemezte 2017-et. Sportolóik a hazai bajnokságokon 25 aranyat, összesen 57 érmet szereztek. Nemzetközi szinten a londoni világbajnokságon Márton Anita fantasztikus ezüstjét, a gátfutó Baji Balázs bronzérmére emlékezett elsősorban, de kiemelte Anita belgrádi fedett pályás Eb-címvédését, a téli dobó Európa Kupa sikert, melynek a gerelyhajító klubtárs, Bogdán Annabella is részese volt, a tel-avivi csapat Eb-szereplést és dicsérte a fiatalokat is, valamint tanítványát a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 1500 méteren ezüstérmes Apáti Bencét is, akinek versenyét Márton Anita Eb-, és vb-döntőjével együtt a jelenlévők is láthatták felvételről.

– Az U20-as Európa-bajnokságon Pavuk Tíra, Szebegyinszki Richárd és Novák Natália személyében három versenyzővel képviselte Békéscsabát, a tajpeji Universiadén ugyancsak hárman indultak, a gyalogló olimpikon Kovács Barbara és Bogdán Annabella mellett a versenyét megnyerő Baji Balázs. Siker a törökországi Siketlimpián Mihály Réka szereplése is.

Tóth Sándor hozzátette, tavaly 10 sportolójuk szerepelt a különböző válogatottakban. Négy atléta – Pavuk Tíra, Novák Natália, Szebegyinszki Richárd, Diószegi Dávid – a junior, Apáti Bence és Szabó Áron az ifjúsági, míg Zahorán Petra a serdülő magyar csapatban indult.

– Egy év múlva 2018-ról szól értékelésemet is így szeretném kezdeni: csodálatos, fantasztikus esztendőt zártunk... – tekintett előre az ügyvezető igazgató.

Czeglédi Katalin marketingvezető az új esztendő jelentősebb eseményeiről ejtett szót, így az április 29-ei gyalogló országos bajnokságról, a június 2-3-án sorra kerülő Békéscsaba–Arad–Békéscsaba szupermaratonról és kerékpártúráról, valamint az év végi szilveszteri futógáláról. A több lábon álló egyesületük tavaly 4 ezer embert mozgatott meg. Köszönetet mondott a partnereinek, támogatóinak, akik közül újabbak, így Hégely Sándor és a Global Safe Services Kft. állt a klub mellé.

Utóbbi cég képviselője, Nagy Ágnes, a Rádió 1 marketing és partnerkapcsolati vezetőjének kommentálása mellett bemutatták azt a kisfilmet is, amely az idei szupermaratonról készült.

Az esemény végén Márton Anita átvette Hegedűs Sándortól a Volkswagen Golf kulcsát, és a csárda előtt gurult is vele néhány métert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában