Segítség

2018.01.26. 11:05

Tűzifával, szénnel fűthetnek a rászorulók Dél-Békésben

Folyamatos a szociális tüzelőanyag kiszállítása Dél-Békés kistelepülésein, a segítség összességében több tízmilliós támogatást jelent. A térség képviselője szerint ha van lehetőség segíteni a téli időszakban a legrászorultabbaknak, a krízishelyzetben lévőknek, akkor nem kérdés, hogy cselekedni kell.

Az elmúlt időszakban több száz dél-békési család részesült szociális tüzelőben, a fa- és szénadomány jelentős segítséget jelent a mindennapokban, hozzájárul a terhek csökkentéséhez. Így van ez ezen a télen is, a Belügyminisztérium szociálistüzelőanyag-pályázatán Dél-Békés kistelepülései eredményesen szerepeltek.

– Lassan, lassan sikerül minden rászorulóhoz eljuttatni a szociális tüzelőt, rengeteg fáról és szénről van szó. A program keretében a kormány több mint 2000 kistelepülést részesít támogatásban, sikerült kijárnunk, hogy körzetünk minden kistelepülése pénzhez jusson a tüzelő megvásárlására – emelte ki Simonka György. A körzet képviselője hozzátette, dicséret illet minden önkormányzatot, amely részt vesz a programban, hiszen komoly terhet vállaltak, ugyanis az erdőből történő szállítást, sok helyen az összegurigázást és a házhoz kiszállítást is a maguk erejéből kell megoldaniuk.

A szociálistüzelőanyag-támogatásra az ötezer lakosúnál kisebb települések pályázhattak, a Belügyminisztérium a tavalyinál jelentősen nagyobb forrást, összességében négymilliárd forintot bocsátott az igénylők rendelkezésére. A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tüzelőt február 15-éig osztják ki a rászorulók részére Dél-Békés kistelepülésein is.

Beküldött képek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában