Lemezszerződés

2018.01.27. 19:58

Felkerült a zeneipar térképére a sárréti Mudfield együttes

Lemezszerződéssel nyitotta az évet a sárréti Mudfield zenekar­. A fülbemászó, dallamos rockzenét játszó banda tíz új számot hoz ki az év végén­, de mindenekelőtt a tizenhárom állomásból álló turnéjukra készülnek. Kérdéseinkre Kovácsovics Máté, az együttes frontembere válaszolt.

Nagy-Laczkó Viktória

– Az első nagylemezük megjelenését az a Keytracks lemez­kiadó gondozza, amely az Amigod, a HeavenHike­, a ­Hooligans, a Leander Kills, a Nomad­ és a Tér-Idő menedzs­mentjét is ellátja. ­Hogyan kerültek kapcsolatba a hangfelvétel-készítő és -kiadó céggel?

– Feltettük a Youtube-ra a nem kell című dalhoz készült videóklipet decemberben, mely valahol promóciós­ céllal készült el. A feltöltés után elküldtem az összes magyarországi kiadónak az anyagot. Hál’ istennek kaptunk több helyről is ajánlatot, de már akkor az első helyen szerepelt a Keytracks. Végül pont tőlük, vagyis a cég vezetőjétől, Szarka Józseftől kaptunk választ elsőként. Bedobta­, hogy szívesen meghallgat minket, ezért egy hétre rá, karácsonykor eljött az egyik szeghalomi­ koncertünkre. Saját bevallása szerint nagyon tetszett neki­, amit csinálunk, elkezdtünk komolyabban beszélgetni, és egy hete megkötöttük a lemezszerződést. Így az esztendő végére­ egy tíz dalból álló albummal készülünk, amin nyolc új szám, valamint a Nem kell és a ­Gyalog című szerzemények lesznek majd hallhatóak.

– A szerződéssel együtt jár egy turné is…

– Igen. Előzenekarként veszünk részt az országos ­turnén. Javarészt a Nomad, de olykor a Leander Kills előtt fogunk játszani, utóbbi­ zenekar A Dalból lehet ismerős az olvasók számára. Ezidáig ­tizenhárom állomást egyeztettünk le, de lesz még meglepetéshelyszín, amit majd csak később árulunk el. ­Nagyon jó lehetőség a turné­ számunkra, mert amellett, hogy a környékünkön, ­Békés, Hajdú-­Bihar és Csongrád megyében rendszeresen játszunk, most végre­ eljuthatunk a Dunántúlra. ­Eddig is próbálkoztunk néhány nyugat-magyaror­szági klubbal, de hiába küldtünk nekik hanganyagot, nem vállalták be, hogy egy ekkora távolságról érkező bandát fogadjanak.

– Az első EP lemezük készítésekor váltottak nevet, a Nightrainből Mudfield lett. Miért érezték úgy, hogy a sokatmondó Sárrétre cserélik a nevet?

– Amikor 2012-ben, ­tizenhat évesen megalakítottuk a Nightraint, akkor még több feldolgozást játszottunk, mint saját dalt. Az EP készítésekor viszont már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­, és szerettük volna elkerülni azt a hatást, hogy egy cover banda­ vagyunk. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább a Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna hangsúlyozni, hogy idevalósaik vagyunk. Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

– Milyen üzenetet hordoznak a szövegek?

– Rengeteg kritikát kaptunk a fennállásunk óta. Sokak szerint sosem fogunk tudni betörni a köztudatba, és semmi esélyünk nincs úgy, hogy itt élünk, keleten. Pontosan emiatt szerettem volna a dalokban kihangsúlyozni, hogy itt vagyunk és mégis elérhetjük azt, amit szeretnénk. A „Nem kell” erről az érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol.

Szabó Dezső Péter, Balázs Loránd, Kovácsovics Máté, Feke István és Szegedi Marci. Fotó: Pozojevich M.

Névváltoztatás után jött a lemezkiadás

A szeghalmi Mudfield zenekar 2012 tavaszán alakult Nightrain néven. Az első demóanyagukat 2014-ben vették fel The Other Side címmel, majd két évre rá rögzítették az I Will Be névre keresztelt EP lemezüket. A profibb minőségű anyaghoz új név dukált, így a méltán ­híres Guns N’ Roses dalcímről a Mudfieldre váltottak, ami – szabad fordításban – a szülőföldjükre, a Sárrétre­ utal. A srácok a napokban ­írták alá a lemezszerződésüket az egyik ismert hazai lemezkiadó céggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában