Jelzés

2024.07.04. 10:31

Felfigyelt a garázsbetörőkre

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei szerdán éjjel 1 óra körül Békéscsabán elfogtak két kunszentmártoni férfit, akik a gyanú szerint feltörtek egy garázst.

Papp Gábor

Ténykedésükre egy közelben lakó felfigyelt és azonnal hívta a 112-t. A rendőrség ezúton is köszöni a férfi jelzését. A lopás bűntettel gyanúsítható párost a rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Mondta, mutatta, merre ment a két ember, akiket a garázsnál látott. Négy járőr gyorsan elkezdte átfésülni a környező utcákat, mivel éppen baleset nem volt, a helyszínelő is csatlakozott hozzájuk, hogy minél több irányba el tudjanak indulni. Autóval és gyalog, lámpákkal pásztázták a környéket. Három készséges fiatallal is találkoztak, a lány és a fiúk is megmutatták, merre látták elfutni a párost – írja a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala.

A rendőrök folyamatosan tartották egymással a kapcsolatot, igyekeztek úgy körbezárni a környéket, hogy ne legyen menekülési útvonal. Végül a helyszínelő a Szabolcs utcán fel is tudta tartóztatni a két kunszentmártoni férfit. Ők azt állították, hogy egyikük rokonát jöttek meglátogatni Békéscsabára, majd amikor haza akartak indulni és a vasútállomásra tartottak, eltévedtek. Tagadják, hogy ők törték fel a garázst, de a nyomok másra utalnak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a két férfit őrizetbe vette és a nyomozók aprólékosan vizsgálják a történteket, igyekeznek mielőbb összegyűjteni a bizonyítékokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában