Katasztrófavédelem

2024.06.23. 08:55

Tűzben halt meg egy idős férfi az éjjel Kondoroson

Egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy épület szombatról vasárnapra éjjel Kondoroson, a Rákóczi Ferenc utcában – közölték a katasztrófavédelemnél.

Licska Balázs

Azt írták, hogy az esethez a szarvasi, a békéscsabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. 

Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Kondoroson
Fotó: Lehoczky Péter

A katasztrófavédelemnél elmondták, hogy a főépület 80 százaléka, valamint a vele egybeépített melléképület fele lángolt. A kondorosi házban egy idősebb házaspár élt lányával, és mindhárman elhagyták az épületet, amikor az kigyulladt. Ugyanakkor a férfi még a szakemberek kiérkezése előtt visszament, hogy oltsa a lángokat. Nem élte túl, életét vesztette. A két nőt a mentők kórházba szállították. 

A lángokat hat vízsugárral fékezték meg a beavatkozás során. Az eset részleteit vizsgálja a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat – ismertették. Bár a tűz keletkezésének pontos okára majd a tűzvizsgálati eljárás adhat választ, felmerült, hogy villám csapott az épületbe.

A kigyulladt ház Kondoroson
Fotó: Lehoczky Péter

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet: amennyiben kigyullad egy épület, csak akkor próbáljuk meg eloltani a tüzet, ha azt a saját testi épségünk kockáztatása nélkül meg tudjuk tenni. Épülettűz esetén a legfontosabb teendőnk, hogy elhagyjuk azt, és segítsünk másoknak is kijönni, majd hívjuk a 112-es segélyhívószámot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában