Kenőkéssel is megvágta a nőt

2024.06.22. 15:08

Úgy gondolta az orosházi férfi, hogy a verekedés egy kapcsolat része

Könnyű testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 33 éves, büntetlen előéletű, orosházi férfival szemben, aki rendszeresen megalázta és bántalmazta az élettársát. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi és a nő 2019 nyarán ismerte meg egymást, majd élettársi kapcsolatot létesítettek, mely tavaly március végéig tartott. Együttélésük alatt a nő részben anyagi, részben érzelmi függősége miatt erősen kötődött a férfihoz annak ellenére, hogy az a közös lakóhelyükön heti, kétheti rendszerességgel verbálisan és tettlegesen is bántalmazta. A férfi gyakran megalázta a nőt, becsületsértő kijelentésekkel illette, illetve a kezét, testét, haját megragadva lökdöste. Többször arra utaló kijelentéseket tett, hogy véleménye szerint a veszekedés és a verekedés egy kapcsolat részét képezi.

Volt olyan, hogy a férfi a sértett édesanyjának jelenlétében ököllel testszerte ütötte élettársát, nyakát, más testrészeit erőszakosan szorította. Olyan is előfordult, hogy egy tompa hegyű kenőkéssel a sértett nyakán és a hátán „W” alakú vágást ejtett. A sértett a 8 napon belül gyógyuló metszett, vágott sebek ellátására a kórházba is bement.

Az egyik veszekedés során a férfi úgy combtájékon rúgta a sértettet, hogy annak következtében a nő combján vérömleny és vérző sérülés keletkezett. Tavaly január 8-án, a délutáni órákban a férfi az autójában egy alkalommal ököllel arcon ütötte a nőt, akinek felrepedt az ajka, és 8 napon belül gyógyuló, véraláfutásos sérülése keletkezett. A nő végül 2023 márciusában megszakította az élettársi kapcsolatot, és feljelentést tett a férfival szemben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában