Vádemelés

2024.06.29. 06:45

Puskát, töltényeket és hangtompítót tárolt a kétegyházi férfi

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbadőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves, büntetett előéletű kétegyházi férfival szemben, aki rendőrhatósági engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket a lakóházában.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tavaly június 17-én lakossági bejelentés alapján rendelt el kutatást a férfi kétegyházi lakóhelyén. Az eljárás előtt a nyomozó hatóság felszólítására a férfi tagadta, hogy engedélyhez kötött lőfegyver van a birtokában, ennek ellenére a rendőrök a ház egyik szobájában a szekrény háta mögé elrejtve egy lőfegyvernek minősülő egylövetű puskát találtak. 

puska, töltény, hangtompító, lőszer
Puskát, töltényeket és hangtompítót egyaránt találtak a férfinál. Illusztráció / Shutterstock

Ezen felül a férfinál 165 darab, különböző típusú lőszernek minősülő töltényt, és egy hangtompítót is találtak. A főügyészségen hangsúlyozták: ezeknek az eszközöknek birtoklása rendőrhatósági engedélyhez kötött, a férfi azonban ilyen engedéllyel a lefoglalás időpontjában sem rendelkezett, és jelenleg sem rendelkezik. A felfüggesztett börtönbüntetés mellett a járási ügyészség indítványt tett az engedély nélkül tartott eszközök elkobzására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában