Elrabolta a mobilját

2024.06.19. 09:46

Megfenyegette a fiút, hogy kihajítja a vonatból

Rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 17 éves, muronyi, de egy békési lakásotthonban élő fiúval szemben, aki erőszakkal vette el egy 15 éves fiútól a mobiltelefonját. Az ügyészség vádiratában végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. A sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie az ügyészség indítványa szerint.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a fiatalkorú tavaly október 19-én, a késő délutáni órákban Békéscsabán, a vasútállomás területén tartózkodott egy több fős baráti társaság tagjaként. Ekkor figyelt fel a mellettük gyalogosan elhaladó 15 éves fiúra, aki a Békéscsabáról Budapestre közlekedő vonathoz igyekezett.

vonat, sértett, mobiltelefon, rablás
A vádlott észrevette, hogy a sértettnél van egy 30 ezer forint értékű mobiltelefon, elhatározta, hogy azt elveszi tőle Illusztráció: Shutterstock

Először bokszolásra szólította fel

Miután a sértett felszállt a vonatra, és beült egy kabinba, a terhelt és három társa követték, és a fiú köré ültek. A jelentős testi erőfölényben lévő fiú kötekedni kezdett a kiskorú sértettel, különböző kérdésekkel faggatta, majd erődemonstráció, illetőleg félelemkeltés céljából többször is, fenyegető jelleggel felszólította, hogy bokszoljanak.

A vádlott észrevette, hogy a sértettnél van egy 30 ezer forint értékű mobiltelefon, elhatározta, hogy azt elveszi tőle. Először különféle ürügyeket felhozva el akarta kérni a mobiltelefonját, amit ő – félve, hogy elveszik tőle – a táskája és a kabátja közé rejtett. Ezután a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem adja oda neki a készüléket, akkor kidobálja a cuccait az ablakon, sőt, őt is kidobja.

Miután elvette a mobilt, közölte: „ez most már az enyém”

Hogy a vádlott a fenyegetésének kellő súlyt adjon, felállt, megragadta a sértett mindkét térdhajlatát, és 10–20 cm magasságig felemelte a lábát. A kiskorú sértett megijedt, de nem adta át a telefonját. Amikor a vonat Mezőberénybe érkezett, a 15 éves fiú elővette a telefonját, hogy megnézze rajta a pontos időt. Ekkor a terhelt megragadta a készüléket és egy hirtelen mozdulattal kitépte a korábban megfélemlített sértett kezéből. Miután elvette az eszközt, közölte, hogy „ez most már az enyém”. Ezután a fiatalkorú terhelt és a társasága elhagyta a kabint, és Mezőberényben leszálltak a vonatról. A fiú telefont 35 ezer forintért adta el Mezőberényben, majd az érte kapott pénzt az este folyamán a baráti társasága körében Békéscsabán, egy rendezvényen elköltötte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában