Kék hírek

2024.06.23. 13:38

Csomagért és az ereszcsatorna javításáért kértek pénzt a csalók

Idős nőt csapott be két férfi Sarkadon. Azt állították, egy csomagszállító munkatársai és a küldeményt már átadták a fiának, az asszonynak csak fizetnie kell. Mikor ez megtörtént, azt mondták a nőnek, hogy a fia kérésére bádogosmunkát is végezniük kell, amiért 150 ezer forintot kaptak. A rendőrök néhány óra alatt elfogták a csalókat, az ügyet a napokban zárták le.

dr. Nagy Szilvia

Egy fehér furgonnal érkezett meg két férfi március 20-án 10 óra körül egy idős nő házához Sarkadon. Mikor az asszony kiment hozzájuk, azt mondták neki, hogy egy futárcégtől vannak, de a csomagot már korábban odaadták a fiának, aki azt ígérte nekik, hogy az anyja rendezi a költségeket. A nő át is adott több mint 20 ezer forintot a két ismeretlennek.

csalók, csomag, futárcég, ereszcsatorna
Mikor az asszony kiment hozzájuk, azt mondták neki, hogy egy futárcégtől vannak, de a csomagot már korábban odaadták a fiának
Illusztráció/Shutterstock

Azzal folytatták, hogy a fia megbízta őket, hogy cseréljék ki az ereszcsatornát édesanyja házának egy részén. A nő beengedte a férfiakat, akik egy háromméteres szakaszon kicserélték a csatornát. Mikor végeztek, több mint 300 ezer forintot akartak kérni a munkájukért, de az asszony kijelentette, hogy nincs annyi pénze. Végül 150 ezer forinttal és az állítólagos csomagért kapott több mint 20 ezer forinttal távoztak. A nő ezután beszélt a fiával és kiderült hogy becsapták, senki nem kapott csomagot és nem kért bádogosmunkát. Az asszony bejelentést tett; a Sarkadi Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül felkutatták a fehér furgont és a tulajdonosát, aki elfogását követően megnevezte a bűntársát is. Csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük, a nő pedig még aznap hiánytalanul visszakapta a pénzét.

A rendőrök a 23 és a 33 éves békéscsabai férfi ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában