Rács mögé került

2024.06.13. 10:54

Buszon fogták el a körözött bűnözőt

Békéscsabán, az 5-ös buszon fogtak el a rendőrök egy körözött férfit szerdán – ismertették a rendőrségen.

Licska Balázs

Illusztráció: Shutterstock

A 23 éves férfi a vasútállomáson szállt fel a Mezőmegyerre közlekedő járatra, de csak a belvárosi Jókai utcáig jutott, mert ott két rendőr is felszállt és igazoltatták. Nem véletlenül, hiszen felismerték, ugyanis egy ideje körözték: amellett, hogy sok van a rovásán, bejelentett dobozi lakcíméről is eltűnt.

A férfi korábban egy békéscsabai sportboltból lopott, fizetés nélkül vitt el egy pólót. Egy kamera felvette, hogy az üzlet előtti parkolóban autóba pattant és elhajtott annak ellenére, hogy korábbi szabálytalanságai miatt tavaly augusztusban a bíróság egy évre eltiltotta a járművezetéstől. Tehát amellett, hogy tulajdon elleni szabálysértést követett el, az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt is eljárás indult ellene. 

Emellett nem fizetett be egy pénzbírságot, amit a bíróság 16 nap elzárásra változtatott át. Ennek letöltését azonban nem kezdte meg, ezért a Gyulai Járásbíróság is kereste. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Gyulai Törvényszék ugyancsak körözést adott ki a férfi ellen. Miután elfogták, büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol letölti az elzárását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában