Vádemelés

2024.06.22. 12:49

Akkumulátorokat vettek át, majd adtak tovább

Jelentős mennyiségű fémhulladékot, köztük akkumulátorokat vettek át és értékesítettek anélkül, hogy erre hatósági engedéllyel rendelkeztek volna – ezért, hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen egy 30 éves békéscsabai férfi és édesapja, egy 50 éves békéscsabai férfi ellen.

Licska Balázs

Engedély nélkül vették át, majd adták át tovább a veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokat. Illusztráció: Shutterstock

A két férfi 2017 tavaszától 2022 elejéig a lakosságtól jelentős mennyiségű fémhulladékot, ezen belül veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokat vett át, és azokat otthonuk udvarán és garázsában tárolták. A vádlottak a hulladékot a lakóhelyükről rendszeresen elszállították, és különböző fémkereskedőknél értékesítették.

A 30 éves férfi összesen több mint 28 tonnányi hulladékot, közte mintegy 220, 2600 kilogrammnyi akkumulátort értékesített; míg édesapja, az 50 éves férfi több mint 86 tonnányi hulladékot vett át és adott tovább, amelyben közel 2800 kilogramm akkumulátor volt.

A vádlottak felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak – közölték a vármegyei főügyészségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában