Közlekedésrendészet

2024.05.15. 16:07

Rátermett, felkészült rendőrök versenyeztek Orosházán – videóval

Kettő és négy keréken, illetve forgalomirányításban mérték össze tudásukat a Békés vármegyei rendőrök Orosházán. Szerdán délelőtt megérkezett sok rendőrautó, motorok álltak sorban a piactéren. Találgattak az emberek: itt mi készül? A rendőrök az elméleti feladatokban, az ügyességi pályán és a forgalmas kereszteződésben is igazán szépen teljesítettek.

Csete Ilona

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság rendezte meg Orosházán a XIII. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés vármegyei döntőjét, amelyet Pelleg József rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője nyitott meg. A rendőrök számára megszervezett megmérettetésen járőr-gépkocsivezető kategóriában 14 egyenruhás indult, motorkerékpáron kilenc rendőr, a karos forgalomirányításban pedig tíz kolléga versengett az elsőségért – számoltak be a rendőrség honlapján.

rendőrök, verseny, Orosháza, közlekedésrendészet
Kilenc motoros rendőr versenyzett az orosházi piactéren kialakított pályán. Fotó: police.hu

Háromtagú zsűri értékelte a rendőrök teljesítményét

A vármegyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött, majd a gyakorlattal egy forgalmas kereszteződésben, illetve a versenyre kialakított pályán folytatódott. A rendőrök teljesítményét háromtagú zsűri, Takó Sándor nyugállományú rendőr ezredes, Hazugáné Angyal Krisztina nyugállományú rendőr alezredes, valamint Benkő Mihály közlekedési szakember értékelte. Az eredményhirdetésen Vörös Ferenc rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány méltatta a versenyző rendőrök felkészültségét, teljesítményét, majd Hudák Pál rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettessel együtt gratuláltak a helyezetteknek és minden kollégájuknak.

Így alakult a végeredmény

A járőr-gépkocsivezetők versenyében Szelezsán Péter rendőr zászlós (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság) végzett az első helyen. Második lett Képíró Bence rendőr őrmester (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság), és a harmadik helyezettnek járó díjat Sin Attila rendőr törzszászlós (Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség) vehette át. A karos forgalomirányítók között Szendrei Bálint rendőr zászlós, a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőre nyújtotta a legjobb teljesítményt, második lett Pántya Tamás rendőr zászlós (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság), míg a harmadik helyen Gyurcsan Tamás rendőr zászlós (Szarvasi Rendőrkapitányság) végzett. Motorkerékpáros kategóriában első lett Verebi Zoltán rendőr törzszászlós (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság), a második helyet pedig Bíró József rendőr törzszászlós (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság) érdemelte ki.

Vörös Ferenc rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány gratulált a legjobban szereplő rendőröknek. Fotó: police.hu 

Az egyenruhások a képzéseken elsajátított ismereteiket, a hétköznapok során szerzett tapasztalataikat igyekeznek minden helyzetben úgy használni, hogy elősegítsék a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság javítását. A megmérettetés erősíti a közlekedési rendőrök felkészültségét, akik így még hatékonyabban tudják segíteni a közlekedőket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában