Tanítványait molesztálhatta

2024.04.11. 15:00

Zárt ajtók mögött tárgyalják a gyulai pedofil edző ügyét

A Gyulai Törvényszéken zárt ajtók mögött megkezdődött annak a 68 éves gyulai, egykori karateedzőnek a büntetőpere, aki kiskorú tanítványait molesztálhatta. A férfi még 2019-ben a Jobbik színeiben indult Gyulán, az önkormányzati választásokon, zárt ajtók mögött tárgyalják az ügyét.

Beol.hu

A férfi ellen 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősített szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette, 6 rendbeli, részben készítéssel, részben tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség. A férfi kiskorú tanítványait molesztálta. A bíróság erkölcsi okból és a különleges bánásmódot igénylő személyek védelme érdekében mind az előkészítő ülésen, mind a tárgyaláson kizárta a nyilvánosságot, ezért az ügyről további tájékoztatást nem adtak ki. A bíróság az ügyben további tárgyalási napokat tűzött ki, melyeken a bizonyítási eljárást folytatja.

pedofil, karateedző, zárt ajtók, tárgyalás, gyulai törvényszék
Zárt ajtók mögött: a bíróság erkölcsi okból és a különleges bánásmódot igénylő személyek védelme érdekében mind az előkészítő ülésen, mind a tárgyaláson kizárta a nyilvánosságot.
Fotó: Bencsik Ádám 

A vádirat szerint a férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta. 1990-től 2021-ben megtörtént letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával fajtalankodott, illetve közösült, továbbá az edzések alkalmával meztelenül fotózta, videózta őket szeméremsértő módon, nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából. A szexuális cselekményeket, illetve a felvételek készítését ő kezdeményezte szexuális indíttatásból edzői tekintélyének, a tanítvány és az edző közötti bizalmi és függelmi viszony felhasználásával, a tanítványok fejlődésére és annak nyomon követésére hivatkozva, egyes sértetteket érzelmileg is manipulálva, esetenként szeszes italtól befolyásolt állapotba is hozva őket.

A Békés Vármegyei Főügyészség kérdésünkre megerősítette, a nyomozás tárgyát képezték más sértettek terhére elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények is, de azok vonatkozásában az elévülés, mint büntethetőséget megszüntető ok miatt gyanúsítás közlésére és vádemelés nem történhetett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában