Hamis cuccokat fogtak

2024.04.23. 10:30

Apró dobozokban lapultak a fülhallgatók, mégis lefülelték Gyulánál - videóval

Hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. Olaszországba tartott az a kamion, aminek a rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök.

Nyemcsok László

A NAV-nál közölték, a bemutatott papírok szerint a jármű különféle, vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. Az egyenruhások néhány doboz felnyitásakor látták, hogy a márkanév nélküli, apró dobozokba, közel 600, Apple feliratú fülhallgatót rejtettek el. 

Hamis árukat foglaltak le Fotó: NAV

A hamis termékek kellő indokot adtak arra, hogy az egész kamion rakterét megnézzék. A platóról több ezer játékkonzol és több száz Samsung-feliratú fülhallgató is előkerült. Az árut a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták, akik megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 4460 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyekkel több mint 90 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Fotó: NAV

A NAV-nál közölték azt is, a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában