Bíróság elé állították

2024.03.06. 07:19

Többször eltiltották, mégis vezetett a férfi

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt állított a Békéscsabai Járási Ügyészség bíróság elé a múlt héten egy 56 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit, aki két, a bíróság által kiszabott eltiltást is figyelmen kívül hagyott.

Papp Gábor

A Gyulai Járásbíróság a 2022. január 19-én jogerőre emelkedett ítéletével a férfit, mint többszörös visszaesőt az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt 60 nap elzárásra ítélte és a közúti járművek vezetésétől 2 évre eltiltotta. A férfival szemben kiszabott elzárás és az utóbb kiszabott börtönbüntetés miatt az eltiltás 2024 szeptember 18-án telik le. A férfit az Orosházi Járásbíróság a 2023. március 16-án jogerőre emelkedett ítéletével ismételten eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt, mint visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyek gyakorlásától 2 évre, míg a közúti járművek vezetésétől 3 évre eltiltotta. A kiszabott börtönbüntetés miatt az eltiltás 2026 szeptember 15-én telik le.

eltiltás, vezetés, büntetés, eljárás

A férfi – bár az eltiltások tényéről és tartamáról bizonyíthatóan tudomással bírt – idén február 26-án a délelőtti órákban beült az általa használt tehergépkocsiba, és azzal Békéscsaba lakott területén belül közlekedett egészen addig, amíg fél 12 körül a Kétegyházi úton a rendőrség megállította, intézkedés alá vonta, majd a későbbiekben őrizetbe vette.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 3 évi közügyektől eltiltásra ítélte, valamint újabb 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában