Kötődik Békéshez

2024.03.26. 16:54

OBB Marci is megnézte a húsvéti dekorációt Csaba főterén

A kabalafigura megtervezésére kiírt pályázatot egy akkor 13 éves békési, Marcell keresztnevű diák nyerte meg.

Nyemcsok László

Hétfőn délelőtt egy kék plüssfigura tűnt fel Békéscsaba főterén, a nyuszik, bárányok és színpompás húsvéti tojások között. A kedves arcú kisrendőr, amilyen hirtelen felbukkant, olyan gyorsan el is tűnt, azonban a róla készült fotók felkerültek a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalára.

Obb Marci, főtér, Békéscsaba, rendőrség
Marci hétfőn ott volt a csabai főtér ünnepváró díszletében Forrás: Békés vármegyei rendőrség/Facebook

Megtudtuk, hogy az Országos Baleset-megelőzési Bizottság kabalafigurája, OBB Marci tett látogatást az ünnepi díszbe öltözött belvárosban, hogy innen kívánjon mindenkinek kellemes ünnepi készülődést. Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, Marcinak szoros a kötődése vármegyénkhez, hiszen az országos szervezet 2012-ben pályázatot hirdetett a kabalafigura megtervezésére, és a pályázatot egy akkor 13 éves békési, Marcell keresztnevű diák nyerte meg, ő rajzolta le OBB Marcit.

Terve alapján készült a figura különböző méretekben, így például óriási, levegővel felfújt változatban is országszerte feltűnik baleset-megelőzési rendezvényeken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában