Harminchatan versenyeztek

2024.03.20. 17:33

Páratlan párosok: kiderült Mezőhegyesen, hogy ki a mester két keréken

Kerékpáros párosok versenyeztek szerdán Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központban. A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezvényén, a Ki a mester két keréken? és a Kerékpáros Iskola Kupa közlekedésbiztonsági vetélkedők Békés vármegyei döntőjén 36 általános iskolás diák vett részt.

Nyemcsok László

Békés vármegye valamennyi részéből érkeztek versenyzők, akiket Mezőhegyes polgármestere, Pap István Tibor köszöntött. A feladatok ismertetése után a versenyzők párban álltak rajthoz, először KRESZ-tesztet töltöttek ki. Kiderült, hogy kiválóan ismerik a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályokat. Tanáraikkal sokat készültek a megmérettetésre, így az ügyességi pályára is magabiztosan hajtottak fel. Az akadályok leküzdése azonban nagy odafigyelést igényelt, egészen apró hibák döntötték el végül az eredményt.

Pelleg József adta át a díjakat a legjobbaknak
Fotó: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mezőkovácsházi páros győzött

A Ki a mester két keréken? első helyezettje a mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola párosa lett. Hajas János Botond és Tóth Mariann Hoffmann Lászlóné tanárnővel tanulják a közlekedési ismereteket. A második legjobb teljesítményt a köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola versenyzői, Hidvégi Bence Zoltán és Egri Jázmin Katalin nyújtották. Felkészítő tanáruk Miklós Gábor volt. A harmadik helyen pedig a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola két diákja, Szűcs Bence és Kiss Lili Alíz végzett. Mindketten Vásárhelyi Ildikó tanítványai. Az egyéni értékelés szerint a lányoknál Tóth Mariann, a fiúknál pedig Hajas János Botond volt a legjobb.

Kopányi Alexander és Marti Réka nyert

A Kerékpáros Iskola Kupa csapatversenyét a köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola kettőse, Kopányi Alexander és Marti Réka nyerte, felkészítő tanáruk Miklós Gábor. Második helyezett lett a mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola és az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Iskola párosa, Hegedűs Lóránt és Lakatos Fruzsina, akik Méhesi Józseffel és Hoffmann Lászlónéval készültek fel a megmérettetésre. A harmadik helyen a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata végzett. Takács Levente és Pitti Tímea Erika felkészítő pedagógusa Barta Gábor volt. Az egyéni versenyben a lányoknál Marti Réka, a fiúknál Hegedűs Lóránt érte el a legjobb eredményt. Mindkét verseny országos döntőjén a csapatversenyben győztes két páros képviseli Békés vármegyét.

Ügyességi feladatokat is megoldottak a gyakorlatban
Fotó: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyakorlatban is alkalmazzák közlekedési ismereteiket

A megyei forduló helyezettjeinek Pelleg József alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője gratulált. Elmondta, az ilyen, illetve ehhez hasonló vetélkedők segítenek abban, hogy a diákok elmélyítsék és a gyakorlatban is megtanulják alkalmazni közlekedési ismereteiket. A szabályok betartása pedig csökkenti a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ezért a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság nemcsak a gyermekek, fiatalok, hanem az idősek számára is rendszeresen szervez különböző ismeretterjesztő programokat, közlekedési témájú vetélkedőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában