Kék hírek

2024.03.04. 16:41

Engedély, jogosultság nélkül vezettek

Az egyik sofőrt korábban eltiltották a vezetéstől, a másiknak pedig nem volt engedélye a személyautóból és nehézpótkocsiból álló járműszerelvényhez.

dr. Nagy Szilvia

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei múlt pénteken 10 óra 45 perc körül egy személygépkocsit vezető férfit ellenőriztek Szeghalmon, a Dózsa György utcában. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi nem ülhetett volna volán mögé, mert a Szeghalmi Járásbíróság engedély nélküli vezetés miatt, a Gyulai Törvényszék pedig járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök előállították a férfit a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

Female,Traffic,Police,Officer,Recording,Details,Of,Road,Traffic,Accident
Nem volt érvényes jogosítványa a sofőrnek
Forrás: shutterstock

Nem vezethetett volna az a férfi sem, akit szombaton igazoltattak a rendőrök Gyulán, a Szent István úton. A férfi egy személyautóból és egy nehézpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett annak ellenére, hogy csak „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezett, az autóhoz és pótkocsihoz pedig együttesen „E” kategória meglétére lett volna szüksége. A rendőrök előállították és engedély nélküli járművezetés miatt őrizetbe vették. Három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában