Vádemelés

2024.02.11. 16:12

Tilosban járt a sarkadi férfi: engedély nélkül rakta le a veszélyes hulladékot

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emeltek vádat egy 51 éves férfi ellen.

Dinya Magdolna

Gumiabroncsoktól is megszabadult.

Fotó: Illusztráció: MW

A Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetett előéletű sarkadi férfival szemben, aki környezetre veszélyes jellemzőkkel bíró szemetet helyezett el illegálisan. A nyomozás során felmerült, közel 200 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

A férfi sarkadi otthonában összegyűjtötte az általa többet használni nem kívánt gumiabroncsokat, alkatrészeket, háztartási hulladékot, televíziókat és monitorokat, majd azokat engedély nélkül a Sarkad külterületén található települési állati melléktermék gyűjtőhelyre szállította és ott egy betonnal fedett területen lerakta. A férfi által elhelyezett televíziók és monitorok a bennük található nehézfémek és vegyületek miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, ugyanis ökotoxikus – környezetre veszélyes – jellemzőkkel rendelkeznek, azaz azonnal vagy késleltetve veszélyt jelentenek, vagy jelenthetnek egy vagy több környezeti elemre – ismertette a Békés Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában