Szexuális molesztálás

2024.02.29. 09:42

Tizenéves fiúk molesztálása miatt tartóztattak le egy 62 éves békési nevelőt

A gyanúsított, nevelőként dolgozó férfi több alkalommal szexuálisan molesztálhatott két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. Sajtóhírek szerint a férfi egy békési gyermekotthonban volt nevelő.

Papp Gábor

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat egy 62 éves békési férfi ellen – erősítette meg a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

molesztálás, tizenéves, fiú, nevelő
Két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztálhatott a férfi.
Fotó: Illusztráció: Shuttertstock

A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelt. Az eljárás eredményes lefolytatása érdekében a rendőrség további információt nem közöl.

A Békés Vármegyei Főügyészség arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a múlt héten minősített szexuális erőszak bűntette és minősített szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a békési férfi letartóztatását. A kényszerintézkedést egyrészt azért kezdeményezték, mert a bűncselekmény nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt tartani lehetett attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértve február 23-án egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában