Leégett a műhely

2024.02.08. 09:45

Félezer négyzetméteren álltak a lángok: vizsgálják a gyarmati tűz okát - galériával

A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz kialakulásának körülményeit, miután során szerda este kigyulladt egy ipari ingatlan Füzesgyarmaton, a Petőfi utcában – ismertette Várszegi György tűzoltó főhadnagy, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Licska Balázs

Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

A több mint 500 négyzetméteren teljes terjedelmében égő műhelyben és raktárépületben a gépek, az alkatrészek és járművek teljesen megsemmisültek, valamint az udvaron tárolt raklapok és a helyszínen lévő 80 tonna ruhanemű jelentős része szintén a lángok martalékává vált.

 

A tüzet tizenegy vízsugár, kéziszerszámok és egy erőgép segítségével fékezték meg a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a szeghalmi, a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a szarvasi, a püspökladányi, a karcagi, a berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók. A katasztrófavédelmi mobil labor több helyszínen végzett ellenőrző mérései alapján egészségre veszélyes koncentrációban mérgező anyagok nem kerültek a levegőbe. Hangsúlyozta: a gyors beavatkozásnak köszönhetően a szomszédos ingatlanokat sikerült megvédeni, senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában