Békés vármegye

2024.02.28. 11:44

Drogkereskedő láncot építettek fel

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség négy férfi – egy 36 éves és egy 45 éves bajai, egy 45 éves nagykamarási és egy szintén 45 éves békéscsabai férfi – letartóztatását, akik láncolatos módon egymástól vásárolták továbbértékesítési célzattal a kábítószert.

Papp Gábor

A 36 éves bajai férfi 2023 júliusában kezdett a kábítószer-kereskedelembe, ettől az időponttól kezdődően ismeretlen személytől amfetamin hatóanyagú, kábítószernek minősülő anyagot szerzett be továbbértékesítési célzattal és azt – többek között – a 45 éves bajai férfinak adta el. A 45 éves bajai férfi révén jutott el a drog a Békés vármegyei elkövetőkhöz. A férfiak nemcsak továbbértékesítési célzattal, de saját használatra is vásároltak kábítószert, és nemcsak amfetamin tartalmút, de kokaint és marihuánát is.

Hand,Of,Addict,Man,With,Money,Buying,Dose,Of,Cocaine
A férfiak saját használatra is vásároltak kábítószert
Forrás: Shutterstock

A járási ügyészég egyrészt azért kezdeményezte a férfiak letartóztatását, mert tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával vagy a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában